Bamse Biblioteket PM-serierna Volym 2

Fick precis den nya PM-boken med postuma Rune Andréasson-serier. Som jag skrivit om tidigare har jag alltsedan jag läste Bamse och Guld-Gnoms skatt, skriven av Rune och tecknad av Tony Cronstam, tyckt det varit något väldigt speciellt med PM-berättelserna, och jag är verkligen glad över att ha fått teckna några av dessa.

PMbok2_omslag_blogOmslaget är tecknat av Lars Bällsten, tuschat av bernt Hanson och kolorerat av Thomas Holm.

PM-bok #2 innehåller flera pärlor. Här hittar vi bl.a. serierna Brum-kludden och Med pensel mot svärd, båda tecknade av Cronstam, samt den lite kontroversiella Mård-Lisa, tecknad av Lars Bällsten. Här finns även serien om Bamse och Lilla Åsnan som gick som miniföljetong nyligen i tidningen nr 7-8/11.

Bamse&lillaåsnan1_omslag_blog

BA0811_omslag_tryck_blog

Härligt att se sina alster på så fint papper. Älskar lukten av nytryck! Och roligt att se dessa båda omslagen tillsammans i all sin prakt. Båda är tecknade av mig och tuschade av the one and only Kerstin Hamberg. De är speciella på så sätt att jag stod för både layout och teckning. Tidigare omslag som jag har tecknat har varit layoutade av Joakim Gunnarsson. “Omslaget” till Lilla Åsnan I publicerades på C3 (näst sista sidan) i Bamse #6/11.

Över huvud taget är jag väldigt glad och stolt över att jag fick teckna Runes berättelse om Åsnan, som han själv stöpt i så många former. Var inspirationen till Åsnan troligen kommer från kan man läsa i boken. Ser fram mot nästa PM-bok, i vilken jag har jag tecknat åtminstone fyra av serierna.

Samtliga bilder i inlägget är ⓒ Rune Andréasson.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *