Carlstad Comic Con 2011

TK8505_blog

Lite sliten idag efter ett par dagars intensivt serie- och sci fi-nörderi i den värmlandska huvudstaden. Mitt signerande blev inte riktigt som det var tänkt. Egmont hade vänligt nog skickat 200 ex av Bamse #7 & #8/2011, men allt som kom fram var en kartong med vattenflaskor. Någon på budfirman hade kanske en dålig dag. Arrangörerna lyckades hastigt och lustigt skrapa ihop nio ex av BA #7 från Karlstads tidningskiosker…

comic con karlstad_blog

Men skam den som ger sig! Istället ritade jag Bamse-teckningar på löpande band från kl 10 på morgonen till strax före stängningsdags. Jag fick dela bord med mina högt vördade kollegor Johanna Kristiansson och Malin Biller. Till höger om mig satt min gamla klasskamrat från Fellingsbro-tiden, Max Gustafsson, som tagit bilden. Barn och vuxna (med barnasinnet kvar) verkade bli lika glada över att få en Bamse-teckning som en Bamse-tidning. Se bara på TK8505 överst som gav tummen upp!

imperial march

Det var mycket Star Wars på mässan. Inte utan att det kittlade lite i nacken när Darth Vader marscherade förbi med sina stormtroopers i släptåg, och rebell-fångarna Prinsessan Leia och Chewbacca. Allt till tonerna av Imperial March från Rymdimperiet slår tillbaka (Star Wars #5). Johanna höll på att råka illa ut när hon sa “Snygg dräkt!” till Chewie. Ett gott råd: Förolämpa aldrig en wookie!

star wars & gladiatorerna

Det blev även lite naket på mässan. Utan förvarning marscherade Gladiatorerna in i sina minimala outfits. De spelade in i den stora ishockeyrinken intill och passade på att visa upp sig. Flexade lite med bröstmusklerna och poserande med Star Wars-figurerna. Med såna här slagskämpar på sin sida kanske det hade gått bättre för Rymdimperiet?

workshop_karlstad4

Jag höll även i en liten Bamse-workshop liknande den som vi hade på Södra Esplanadens inflyttningsfest för ett par månader sen.

workshop_karlstad2

workshop_karlstad3

workshop_karlstad1

Min sammanfattning av workshopen: tala är silver, rita är guld! Tack till alla tappra själar som kom och ville lära sig rita Bamse. Ni var mycket duktiga!

TK8505&winterstormtrooper_blog

Jag hade en mycket trevlig helg i Karlstad, och vill passa på att tacka arrangörerna för inbjudan. Uppskattade ölhänget med kollegor från när och fjärran. Som gammal Star Wars-nörd var nog ändå mässans höjdpunkt för mig att få träffa och posera med äkta imperial stormtroopers. Men jag blev lite smått överraskad av att de talar norska…

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/d/4/andreasqassim.com/httpd.www/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399