God Jul och Gott 2013!

Har nog aldrig varit så inaktiv på bloggen som det här året. Det har främst med arbetet på Bamse och Tjuvstaden att göra, som har varit mycket intensivt. Kommer fortsätta att så vara ett par månader till, för min del. Men först lite jul. Tänkte passa på att önska god jul och gott nytt år med ett par december-nyheter.

10-16 december sände P3 Musikhjälpen från Stortorget i Malmö, precis utanför entrén till Sluggerfilm där vi sitter och ritar om dagarna. Den här gången handlade det om att ge barn i slummen tillgång till rent vatten. Passerade buren på väg till och från jobbet och lyssnade regelbudet på sändningarna. Det var svårt att inte bli inspirerad av Jason, Kodjo, Gina och alla människor runt om i landet som hjälpte till att samla in pengar. Bamse-tecknarna på filmen, d.v.s. Thomas Holm, Lars Bällsten, Adam Blomgren och jag ritade en gemensam teckning med fyra av filmens huvudrollsinnehavare. Vi skänkte den till Musikhjälpen som la upp den på sin auktionsajt. Trodde kanske att den kunde dra in någon tusenlapp eller så. Döm om min förvåning när budgivningen slutade på hela 7101 kr! Grattis PegLeg som vann budgivningen, och tack för att du bidrog med pengar till ett så viktigt projekt. Det är en unik teckning – ritad av 4 garvade Bamse-tecknare som jobbar på första långfilmen med Bamse – så se till att ge den en fin ram! Som ni säkert vet drog Musikhjälpen in drygt 23 miljoner kronor. Det finns fortfarande solidaritet och människor som bryr sig i det här landet. Känns gott att veta.

Nyhet nr 2: Fick nyligen reda på att Jazzmys nominerats till en grammis för skivan Familjen Svängsson, Tuta och kör! Dude! Hur coolt är inte det? Grattis Andreas, Lisa, Putte och Isak! Det är ni så väl värda. Hoppas ni vinner och att jag får rita gubbar på er nästa skiva också! :)

Till alla som halkat in på den här bloggen önskar jag en riktigt God Jul och ett Gott 2013! Var rädda om varandra.

Andreas

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/d/4/andreasqassim.com/httpd.www/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399