I Seriernas Värld: Stora hängdagen

Seriefestivalen står och stampar på tröskeln, vilket har börjat synas på olika håll i Malmö. Här en härligt orange banner på Södra Förstadsgatan, med illustrationer av Seriestudions Johanna Kristansson.

banner

Igår var det dags att hänga en herrans massa I Seriernas Värld-utställningar. Dagen började med en snabbvisit på Malmö Muséer, Teknikens och Sjöfartens hus. Där brottades Jamil Mani och Caroline Lund med den ganska komplicerade Seriemaskerad-utställningen.

maskeradhängning1

Jag och Mia inspekterade lokalen inför våra workshops nästa vecka. Ungdomar mellan 11-14 får under ett par timmar chans att skapa sina egna masker, vilka får dela utrymme med de professionella tecknarnas masker. Vernissage för hela utställningen är på fredag 30 Okt kl 14-16.

jamil med krantzJamil beundrar Lars Krantz asgrymma seriemask.

Nästa stopp var Stadsbiblioteket. Här TEJPADE jag upp utställningen om arabiska barnserier. PÅ TYGSKÄRMAR. Ingen av mina bättre idéer skulle det visa sig. Jag drog vidare till Rosengårdsbiblioteket. Även här tejpade jag upp utställningen, direkt på väggen den här gången. Tejpen är ganska stark, så väggen kommer förmodligen behöva målas om när utställningen tas ner..

rosengård3

rosengård2Och så här mysig blev den lilla seriehörnan till slut.

Fem i fyra var jag klar (biblioteket stängde fyra), ryggen kändes som betong och jag for hem till Lund. Idag kom jag tillbaks till Stadsbiblioteket för att upptäcka att mina tejpade laminerade seriesidor börjat lossna. Min lösning på problemet var att.. TEJPA ÄNNU MER!

Hade feltolkat tiden för pressvisning med två timmar, så jag fick tid att springa iväg till Zoupa Doupa, ta en tomatsoppa och kolla in Seriestudions lilla serievägg, fördelaktigt hängd av Johanna Kristiansson, Samuel Larsson och min Bamse-kollega Adam Blomgren. Så här fin blev den:

zoupa doupa

Jag skyndade tillbaks till Stadsbiblioteket. De arabiska serierna hade börjat lossa igen från tyget, men Ha! jag hade en backup-plan i form av en ask med vanliga hederliga synålar. Några minuter före intervjun med journalisten från Kommunalarbetaren sprang jag således runt och tryckte i synålar genom lamineringsplasten med en enkrona. SÅ ARBETAR ETT PROFFS!

stadsbiblan1

Utställningen börjar i gången in till Barn & Ungdomsavdelningen…

stadsbiblan2… och fortsätter in i den samma.

På söndag kl 13-15 är det vernissage för samtliga utställningar på Stadsbiblioteket. Förutom min om arabiska barnserier hittar man även Fucking Vittula i Kaféet, Masken Alianna i Barnavdelningen, Svenska Manga-tecknare på tredje våningen, samt den stora utställningen om serier från hela världen på gigantiska vepor inne på serievdelningen. För mer info om seriefestivalens utställningar klicka här. Vi ses på söndag!

Ps. Märkte ni att blogginlägget var på svenska?

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/d/4/andreasqassim.com/httpd.www/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399